Villa Bear: Plannen wordt overschat

Door Little Bear op vrijdag 17 juni 2011 12:09 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.300

Plannen wordt overschat. Het beste voorbeeld daarvan ben ik in mijn huis tegen gekomen toen ik de ruwbouw aan het zetten. Uren debatteren over het feit of ik nog een extra laag stenen zou leggen. Wel doen omdat hogere kamers altijd leuk zijn. Niet doen omdat het zinloos is en de verwarmingskosten alleen maar hoger zouden zijn. Wel doen voor als we ooit een nieuw plafond willen timmeren...

Uiteindelijk is de keuze gevallen op niet doen. Zonder extra laag was het immers meer dan hoog genoeg, rekening houdende met de chapelaag, leidingen, vloerisolatie, plafondafwerking. Het zou meer dan hoog genoeg zijn. Het was allemaal tot in het kleinste detail gepland...

Klop klop, hallo Mr. Murphy. Ik kom je maar even zeggen dat je enkele centimeters extra vloerisolatie moet steken, en een extra chapelaag moet aanbrengen. Ook kom ik je melden dat je spots meer ruimte nodig hebben in verband met brandveiligheid, en je dus ook het plafond extra zal moeten verlagen. Tot daar de gedetailleerde planning waar uren werk in stak. Ons plafond hangt nu 20cm (ťťn laag stenen) te laag. Geen ramp, wel zonde van de planning.

Had ik dit op voorhand kunnen weten? Waarschijnlijk wel. Het is echter een feit dat je zonder de nodige ervaring gewoon niet alles kunt weten. Het bouwavontuur was volledig nieuw voor me, en dus zouden er zowieso onverwachte zaken zijn.

Het leert me dus waar ik deze post mee ben begonnen: Plannen wordt overschat.

Volgende: Arcade Cabinet: De Plannen 06-'11 Arcade Cabinet: De Plannen
Volgende: Arcade Cabinet: Het Idee 06-'11 Arcade Cabinet: Het Idee

Reacties


Door Tweakers user Hahn, vrijdag 17 juni 2011 12:16

Generaliseren wordt overschat.


Reageren is niet meer mogelijk